CHIPSY Medium +

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce CHIPSY Medium +

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Romec a poslední změna proběhla 8.11.2017.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #170321 odpověď

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím Vás,
    chtěl jsem se Vás dotázat, zdali máte zkušenosti s těmito CHIPSY MEDIUM + (není to medium, jak je uvedené u tohoto produktu, nýbrž dle obalu medium +)
    http://www.vinarskydum.cz/e-shop/vyroba-vina-a-ostatnich-surovin/taniny-chipsy/dubove-chipsy-light-500-g-detail
    V minulosti jsme používal Chipsy medium od jiného výrobce (krásná lehká vanilka), nyní jsem použil tyto medium + v množství 200g/1hl – mám to v mladém víně (v demižóně) 14dní a přijde mi, že ve vůni cítím spálenou gumu (a žadné čokoládové, kouřové tóny). Je mi jasné, že jsou více toustované a lehkou vanilku z nich nedostanu, nicméně překvapila mě ta „nepříjemná“ vůně. Víno nedošlo do styku s žádným gumovým předmětem :-). Tuto nepříjemnou vůni jsem cítil již po cca týdnu. Nebo je možné, že se jedná o nějakou jinou vadu?

    #170338 odpověď

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, sice to není k tématu a neporadím vám, ale chtěl bych se zeptat.
    Ty Chipsy necháváte normálně plavat v demižonu? a provzdušňujete to nějak?
    A v jaké fázi vína je do vína přidáváte a na jakou dobu?

    Děkuji za Vaši odpověď 🙂

    #170345 odpověď

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já to dělám tak, že do mladého vína dávám dávku 200g/hl těchto chipsů. Odvážené množství dám do punčochy – tuto pak vložím do nádoby s vínem. Občas víno promíchám. Pak po cca 4 týdnech vydělám punčochu resp. až se mi zdá přijatelná vůně i chuť. Tento „pseudo-barrique“ stejně po čase jakoby odezní a zjemní se. Jak jsme psal v mém dotazu, byl jsem zvyklý na jemnou vanilku nyní po použití Medium + tam čokoládu ani kouř necítím. Raději bych volil mírně toastované chipsy než ty heavy. Tuto „metodu barrique“, ale dělám maximálně v 50l demižonu, víceméně pro svou potřebu. Ostatní červené mám v klasických sudech.

    #170482 odpověď

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Děkuji za odpověď, jen bych se chtěl zeptat do jaké přesně punčochy dáváte chipsy? do nějaké bavlněné nebo snad do silonové?
    Děkuji

    #170497 odpověď

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Používám klasickou silonovou – do jedné nohavice jsme to nasypal a zavázal; zbytek punčocháče odstřihnul.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: CHIPSY Medium +
Osobní informace: