bobuláč

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Vinarmlady a poslední změna proběhla 9.1.2017.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #160229 odpověď

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nemate nekdo zkusenosti s vyrobou z odrudy chardonnay? Ve vuni i chuti je citit jak kdyby pripalenost, pripalena kurka od chleba nebo drevitost, tezko presne popsat. Bylo to tam chvili po zacatku kvaseni. Dost mi to tam vadi. Nekomu by se to sice mohlo libit u CH, ale mam i z RB ze stejne oblasti, a tam to neni vubec. Hrozny byly peknejsi, upal minimalne oproti lonsku. Teprve se to zacina cistit, tak premyslim, co tam dat pred druhou stackou. Odkaleni, kvasinky a pomale kvaseni.

    #160237 odpověď

    Záleží pri jaké teplotě vina kvasila a co bylo za kvasinky. Pripada mo to jako kombinace spatne zvolených kvasinek bez výživy s vysokou teplotou kvašení . Tkzv. Uvaření . Chardonnay získá většinou vysoké ovocné jemně tóny díky pro vzdusneni jemných kalu . Ktere dokážou ovocné aroma podporovat . Důležité je drtit dávky volného so2 od počátku

    #160244 odpověď

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Vyzivu jsem dal, kvasinky odrudove, teplota kvaseni do 18st, pozdeji to nechtelo moc kvasit a bylo jeste hodne sladke, tak jsem prihrival asi na 22st. Pred tydnem jsem to stocil, uz to bylo tak akorat. Takze kvaseni spis pomale, ale slo to citit uz pri nastartovani kvaseni. Nektere hrozny mely zastavene oidium, nemuze to byt tim?

    #160316 odpověď

    Možná , tipoval bCh malo dusíku. Přidat výživu , kontrola volné síry

    #160317 odpověď

    Muže to byt i oidiem( v tom případe mělo byt schlazwni odkaleno a ošetřeno . Otazka kolik je tam ted alkoholu no .po odkaleni , pro vzdusneni by se aroma mela zlepšit .pridal bych kys. Askorbou a trochu vinne kyseliny aroma by se mělo vzpamatovat

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: bobuláč
Osobní informace: