aromatika

Zvolené téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel  vinar75 a poslední změna proběhla 12.9.2021.

Prohlížíte 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #237132

    vinar75
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, mám problém s dosažením aromatických látek v bílých odrůdách. Víno zavoní krátce po vyčeření, ale po novém roce už je na nos nevýrazné. U odrůd NG, CHAR je to slabší každý rok, ale u tramínu se mně to (ne)podařilo poprvé. Jaké mohou být příčiny při výrobě? Čím ovlivnit při zpracování – použít enzymy, jaké? Podotýkám, že mošt při odkalení i při kvašení chladím. Kvasinky odrůdové + výživa. Díky.

Prohlížíte 1 příspěvek (celkem z 1)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.