Odpověď na:

Úvodní stránka Fóra Odpověď na:

#152731

vinarzeslovacka
Host

dost, ale komu se podařilo udržet hrozny zdravé během hnusného září, dočkal se ještě pěkných pár slunečních dní v říjnu, mě udělala chardonka pěkných 21,5(normálně bývá ve výběru)a modré(vavřinec a rulanda ve směsce) 20,5(bývá do 20).Ostatní co nakupuju z jihu bylo horší, ale zdravé a jeví se to zatím dobře až na MT a NE, ty jsou ve vůni i jinak slabší.

Pamatuju rok 1996, kdy byl podobný podzim…chcalo a chcalo….kyseliny až na Měsíc a nepitelné i po odkyselení…něco mám ještě ve flaškách…kyselina to drží zdravé, voní to úžasně,ale ….tam se ty kyselinky nenaředily…každý rok je prostě origoš a možná letos trochu pomohlo, že měla vegetace náskok…