Odpověď na:

Úvodní stránka Fóra Odpověď na:

vladoSK
Host

Myslim ze ta perenospora bola v r.2010, jediny v dedine som mal vtedy urodu. Ale to bol extrem, jedem mesiac (maj) u nas v kuse prsalo a potom prislo drasticke oteplenie. Poda bola uplne premocena od mnozstva vody a po otepleni zacala parit ako sopka, vtedy mi urodu zachranil Acrobat. dal som ho pred a aj po kvete. Ale hovorim to bol extrem, odvtedy som intenzivny pred kvetom na perenosporu a mucnatku nikdy nepouzil. Zda sa mi to skoro, samozrejme ak to nevyzaduje pocasie. Ale zatial nebolo treba, prsat prsi a prsat bude, ale to su bezproblemove dazde. Ja si myslim ze stale pouzivat iba intenzivne postreky nie je ziadna vyhra, mali by prist iba vtedy ked je to naozaj treba. Napr.intenzivny na mucnatku pred kvetom? Naco? Tu je lepsi kontakt, aby dobre vypalil mucnatku a dal jej na frak,ak je prezimovana v dreve a intenzivny potom po kvete, nech chrani bobule pokial nebudu mat voskovu vrstvicku. Ale hovorim, proti gustu ziaden disputat. Kto robi vino na biznis, tak chce ist na istotu, to je jasne.