uz ste sbirali solaris? jaka byla cukernatost? ja ho tam este necham tyden urcite..
Chystáme se vysadit na jaře 100 hlav namísto Mulleru..
Jak pisi, dosud jsem ciril pouze Tosil+zelatina….ale stava se mi,ze se mi termolabilni bilkoviny vysrazi vlivem zmen teplot ve sklepe a proto bych se jich chtel zkusit zbavit….takze co sem si tak procital nebo na co jsem prisel,tak i jak pise RP2712, nejdriv bych dal Tosil a zelatinu dohromady a po par dnech pridal bentonit…jen prave nevim jaky druh,jestli chladnomilny nebo radeji ten,kdy se vino musi ohrit na urcitou teplotu…
Zdravim,nekdo se muze podelit o svoje zkusenosti? Ja s cirenim bentonitem nemam zadne zkusenosti, proto budu rad za nazory jinych…jestli cirite jen urcitym pripravkem nebo kombinujete vse vyse zminene dohromady…
Příští týden se chystám sebrat Solaris + první část Mulleru, hrozny, ktere byly napadene oidiem,at to trosku pretridim pred hlavni sklizni….jinak hodne zacina hnit Neuburg, uvidime co s tim udela ochlazeni a pripadny dest….
Zdravím,cukernatost sem nemeril,ale vypada to na brzky sber….hlavne mi to zeru kosy nebo spacci,nevim jedno z toho mi to ozobava…mam ale mladou lonskou vysadbu,takze tam je toho jeste poskrovnu,ale jsem na to zvedavy 🙂
Zdravím, máte někdo nějaké zkušenosti s mobilní klimatizací do vinného sklepa? Jaký model máte,co je důlezite pri vyberu atd.? Plocha pro chlazení je zhruba 80 mettru crverecnich….hadici od klimatizace bych vytahnul asi pruduchem pro odvetravani nahoru ven ze sklepa….cetl jsem si nejake recenze, srovnani atd, ale clovek v soucasne nabidce trhu nevi, co vybrat..proto pokud ma nekdo nejake zkusenosti, budu rad za vase nazory..
Zdravím, chci se poptat na názor na čeření vína…dosud jsem používal Tosil a želatinu a je fakt, že při oteplení sklepa, případně pokud byl někde zbytkový cukr, tak se sem tam víno pohne a na dně se vytvoří zákal – předpokládám, že se jedná o termolabilní bílkoviny. Proto se chci zeptat, na váš postup čiření….jestli nejdrříve aplikujete bentonit na odbourání termolabilních bílkovin a následně něco dalšího (Tosil atd.) nebo pouze bentonitem a posléze filtrace? Případně někdo používá také Tosil+želatina a nemá podobný problém jako já? A jaký typ bentonitu použít? Něco sem si přečetl,ale nevím jestli je lepší ten chladnomilný od 6°C do studeného moštu nebo je lepší teplomilný, kdy je potřeba mošt ohřát? Díky za názory..
Zdravím,
používám tuhle zatavovací hlavu – https://www.vinarskydum.cz/svarovaci-hlava-termokapsli_p4852
Zdravím, kdo máte vysázené nějaké PIWI odrůdy, kolikrát, případně v jaké fázi stříkáte? Nebo nestříkáte vůbec a spoléháte na dobrou odolnost proti nemocem? Já to pro jistotu sem tam tročku stříknu, ale je to paráda, všechny hrozny zdravé, žádný náznak oidia, plísní a to narozdíl od klasických odrůd, kde mám chycený Muller, Burgunda, Sauvignon atd ať už více či méně. Z PIWI odrůd mám Hibernal, Solaris,Cabernet Cortis..díky za názory…
© 2016-2022 wine.cz – Všechna práva vyhrazena