Zápach ve víně

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Zápach ve víně

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Karel a poslední změna proběhla před 6 dny, 22 hodinami.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #214304

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, mám Tramín 2017 a již od počátku je v něm nějaký zápach,jakoby hrozny spálené sluncem nebo taková připálená vůně…lze to něčím odstranit? Zkoušel jsem Sensovin,ale žádnou změnu sem nezaznamenal…nebo případně pokud bych to dal prokvasit do mladého vína, zda by se mi to tam projevilo? Vypálit z toho vínovici je pro mě poslední možnost 😀

    #214673

    Karel
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,

    už se mi to párkrát stalo a jednou to i mohlo mít souvislost s hrozny spálenými sluníčkem. Pak jsem si ve sklepě všiml, že to dělají hlavně vína v demižonech s pryžovými zátkami. Teď mám silikonové a je poslední cca tři roky klid.
    Požíván čeření tosil a želatina v menší dávce a spálené pachutě se zpravidla samy ztratily. Ještě jsem měl podezření na to, že jsem vína se spálenou příchutím, když ještě byla mladá, o něco přesířil s dobrým úmyslem – že mladé víno to vstřebá. Asi vstřebalo, ale pak mělo tu pachuť. Takže i mladé víno max. na 35 mg. volné.

    Karel

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.