Výroba šumivého vína

Domů Fóra Vinařská sekce Výroba šumivého vína

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 hlasy) se naposledy zapojil uživatel  MARPEL a poslední změna proběhla 8.1.2019.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (z 5 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #203961

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,chci se zeptat,zda někdo vyrábíte doma šumivé víno,případně jakým způsobem? Mám na to 30 let starý přístroj,který funguje na bombičky…ale přijde mi to hodně ztrátové,zdlouhavé,než člověk jednu lahev nasytí postupným otáčením, tak je to cca. 15 minut….chci se tedy zeptat, zda někdo nemáte nějaký modernější způsob,přístroj nebo nějaké zkušenosti s tím….myšleno na malovýrobu,před koncem roku si vyrobit třeba 30 lahví pro rodinu a přátele….díky 🙂

    #203988

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    V Kauflandu a Lidlu prodávají Moscato De luxe, což je sice šumivý jabčák, ale uzávěr i láhev je opakovatelně použitelná, vhodná pro výrobu šumivého tradiční metodou. Tvar zátky dokonce umožňuje neprovádět odstřelení, pokud si nerozvíříte kaly, stačí povolit zátku dnem vzhůru, hned jak sykne otočit a kaly které nezůstanou v zátce vynese pěna ven, víno zůstane čisté. Pro začátečníky velká výhoda. Sekt vyrobený tradiční metodou opravdu perlí a chutná jinak (líp) než sycený.

    #204044

    Marek1986
    Účastník
    Poslat vzkaz

    ->moll… Dají se ty lahve a uzávěry koupit i někde ve vinařských potřebách prázdné? Chtěl bych to vyzkoušet… Díky za odpověď Marek

    #204079

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    určitě nedají. Zkuste najít výrobce. Myslím, že Moscato De luxe vyrábí ve Starém Plzenci tak pro ně je musí někdo dělat. Ale jestli se ve Vinařských potřebách znáte s vedoucím, zkuste se poptat, třeba je sežene on

    #204090

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nemá někdo zkusenosti s podobnymi pristoji,ze by s tim slo pripravovat sumive vino?

    https://www.tescoma.cz/vyrobnik-sycenych-napoju-mydrink

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (z 5 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.