Vůně po česneku v plastovém sudu.

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Vůně po česneku v plastovém sudu.

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  rahorn a poslední změna proběhla 23.9.2019.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #212951

    Zdravím. Potřeboval bych poradit ohledně plastového sudu, ve kterém byl uskladněn nějakou dobu česnek. Tento sud i po vymytí SAVEM je pořád cítit po česneku. Pokud by se podařilo toto odstranit, chtěl bych ho používat k nakvášení moštu, ne k trvalému použití pro uložení vína. Je možné z plastu dostat tuto vůni česneku, abych po nakvášení moštu tato vůně nebyla ve vykvašeném víně? Co by bylo možné použít? Díky za každou radu Josef.

    #213003

    canonak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nezlobte se, ale to nemáte jinou možnost, než kvasit v sudu po česneku ? To dá rozum, že to tam bude !

    #213093

    jrmnfrd
    Účastník
    Poslat vzkaz

    sud použit bohužel jen zase na česnek, v zivote bych do něj nedal vino či jiné potravinařske produkty.

    #213128

    georgg
    Účastník
    Poslat vzkaz

    …tak to savo nebylo nejlepší řešení…také jsem je vloni koupil s „vůní“ česneku…vystříkal jsem je vodou (několikrát s odstupem času) a nechal otevřené, po nějaké době ten odér vyvane. Hned následně pak jsem do nich dal kvas (meruňky, durancie) a žádná negativa jsem nezjistil. Prostě – sudy se musí kupovat alespoň půl roku dopředu…takže za mne – no problém!

    #213458

    rahorn
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Savo akorát tak na povrchy, co nepřijdou do styku s vínem… Naposled jsme vysavili nádrž a ten nádech plesniviny, co to chytlo v dochuti… bomba, Savo na nádoby už nikdy více… A dovolte mi rečnickou otázku, napadlo by vás ptát se, jestli je možné kvasit víno ve vymytém septiku a jak se zbavit případných přípachů? :)) Sud nechte na dešťovku a na víno si vemte jiný.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.