Vazana sira-prevence

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Vazana sira-prevence

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Pardál a poslední změna proběhla 5.5.2017.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #163502 odpověď

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Je nejaka prevence proti vazane sire?Vzdy kdyz vino dokvasi a stocim ho, tak sezere hodne siry nez se ustali kolem 30mg a pak jde citit v puse navazana, jde se tomu nejak vyvarovat? Casem se vazana sira vytraci nebo spis pribyva dalsim sirenim?

    #163505 odpověď

    Pardál
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Všechna síra, kterou použiješ zůstává ve víně, proto jsou EU povoleny horní hranice možné veškeré (volná i váz) síry u jednotlivých kategorií vína (zem., p.s., výběr), mimo to si mošt při kvašení dokáže vyrobit cca 10 mg/l vlastní… V puse po zasíření spíš cítíš tu volnou, u vázané je malá pravděpodobnost, ale jestli to bylo párkrát přehnaně sířené, tak možné to je… Poradit se dá jen to, abys opatrněji sířil, já dávám (pokud potřebuju zastavit se zbytkem cukru) při zastavování, nebo po 1. stáčce cca 60 a potom dle potřeby, záleží jak moc do toho lezu, no a pak před lahvováním…

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: Vazana sira-prevence
Osobní informace: