Vada vína

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  moll a poslední změna proběhla 11.2.2019.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #204924

    Zdravím,
    Mám dotaz, když je ve vínu cítit nepatrně bečka, je to vada vína? Víno bylo od začátku v dřevěné bečce 200 l. Po vykvašení, odkalení a čiření dáno do nerez nádoby. Děkuji za odpověť

    #204926

    Omlouvam se, jedná se o bílé vino Vertlinské zelené.

    #205035

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    je to vada vína ,a prečo si to neprekvasil v nerezovom sude ved v bečke ti to oxiduje.aku to ma vlastne farbu a premerat či netreba dodat síru

    #205036

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Hlavne neposlouchej mistni mudrce, vada je to jen jestli ti to vadi! Pkud ne normalne to vypijte jako „barrque“. Vina se bezne ve dreve kvasi, navic je to jeste mlade ona se drevina umi postupem casu vytratit zakomponovat do vina. Mozna trochu casu, uvidis co to udela za mesic za dva…

    #205065

    benny21
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokial to netrci a nie je to neprijemne tiez by som to ako vadu nebral.

    #205068

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    V „moravštině“ „je cítit bečka“ znamená většinou příchuť po plesnivé bečce. (A ne duběnku, jak naznačuje onda.) Běžné u mnoha „selských vín“. Plíseň rozhodně vada je. Hlavně však vinaře. Je tu šance, že se to zlepší časem, nebo čiřením, nejlépe by asi pomohlo přečiření kvasnicemi z jiného, zdravého vína.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.