Sorban draselný

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Sorban draselný

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  MARPEL a poslední změna proběhla 23.4.2018.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #191545 odpověď

    vinar1227
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, máte někdo zkušenost se sorbanem draselným? Filtruji vína deskami, ale skrze ,,teplý,, sklep se občas nějaké sladší v létě pohne i přes dá se říci sterilitu. Rád bych vyzkoušel sorban draselný, ale všude varují před pachutí po pelargoniích při plnění předem – což nějak nechápu když v lahvích to nevad a v uzavřené nádobě snad ano?. Máte někdo zkušenost s přidáním i když nelahvujete, třeba do nerezových nádob? Předpokládám, že se přidává, až po filtraci. Musí se pak víno po použití sorbanu stáčet – tedy zda se něco vysráží, případně za jak dlouho? Nemění se přidáním nějak chuť vína?

    Všem moc díky za odpovědi

    #191750 odpověď

    Dobrý den, za popsaných podmínek sorban doporučuju. Pelargoniová příchuť se objevuje po delší době-prý roky a snad není jisté, že vznikne. Je jedno zda je víno v láhvi, či tanku. Je možné ho dávkovat, po i před filrací. Doporučuju rozpouštět v teplé vodě bez čehokoliv jiného, tedy nemíchat z žádným jiným aditivem. Sorban se stáčet nemusí, rozpustí se beze zbytku. Franta

    #191785 odpověď

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sorban pouzivam ke stabilizaci pri lahvovani,zadnou pachut necitim,myslim si ze ma vino nema zadny vliv…

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: Sorban draselný
Osobní informace: