Sirka

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Sten_1a a poslední změna proběhla 1.10.2019.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #213873

    Zdravím vinaře,
    Mám takový problém zjistil jsem po vykvaseni RB (kvasiny cca 7 dni) se objevil nepříjemný zápach sirka. Neváhal jsem stačil jsem ji z kvasnic zasiril a použil po konzultaci ve vinařských potřebách roztok DESULFIN na sirku. Po 2-3 dnech se to trochu zlepšilo ale stále tam jde cítit. Máte někdo nějakou radu co stim nebo je to nevratné už?

    #213979

    veltlin
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pri stáčaní z kvasníc bolo potrebné víno poriadne prevzdušniť, a potom zasíriť. Dobrú skúsenosť mám pri liečení sirky s Kupzitom, len sa nesmie predávkovať, aby nezostala vo víne nezreagovaná meď.

    #214033

    Sten_1a
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, nevím kdo vám poradil zasířit víno při sirce. Za 1. nejdříve vyléčit, hlavně nesířit. K vyléčení se dá použít cokoli s mědí – Kupzit, Desulfin nebo jen měděný drát či sítko přes které to stočíte. A až po vyléčení zasířit. Sírou jste akorát ten sirovodík zakonzervoval ve víně. Má rada zkuste desulfin nebo i kupzit a šlehejte, třeba to z toho ještě dostane. Popřípadě dát na zdravé kvasnice z jiného vína.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.