Zdravím.
Mám problém. Při zastavování kvašení jsem chtěl nechat zbytkový cukr ve víně a chytal jsem to na poslední chvíli. Měl jsem strach aby se to hned zastavilo a tak jsem zastavil pyrákem, dle množství uvedeného na balení a pro jistotu jsem ještě zasiřil demijony platkovou sírou…1/3 na 50L. Teď po stočení a odkalení je víno extrémně přesiřené 😞 Je něco čím se dá síra srazit? Nedá se to téměř pít. Děkuji za jakoukoliv informaci.
Mám stejný problém. Rychle se to čistí a tak je již podruhé přetočené. Píše se, že mladé víno žere síru a tak pevně doufám, že množství síry trochu klesne. Přinejhorším to budu muset skupážovat s demižonem suchého stejné odrudy do čehož se mi nechce. Klesne ještě trochu ta síra? Děkuju za názor zkušenějších. Radomír
Chce to zmerit kolik je tam volne siry, ale pokud je tam pres 100, bude to trvat vecnost, parkrat se me taky povedlo a nekde sira pada rychle, ale nektere spadlo za rok o minimum. Nejlepsi je to smichat s jinym a dat si na to priste pozor