Samospádoví filt

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Samospádoví filt

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Lubin a poslední změna proběhla 8.1.2013.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #149768 odpověď

    Kozlik

    Dobrý den, chtěl ybch se zeptat kolikrát musím přetahnut víno přes samospádoví filt abych měl uplnou čistotu. předem děkuji za odpovědi

    #149769 odpověď

    AmaterXL

    Nejméně 3x. Po stočení vína z kvasnic počkám 5-6 týdnů a potom filtruji.

    #149787 odpověď

    Kozlik

    a jak dluho mě bude trvat přefiltrovat 50l demižon slišel sem neco že kolem 12 hodin ale nechce se mě temu věřit

    #149814 odpověď

    Lubin

    Za dopoledne přefiltruji až 150 l vína.

    Víno nesmí být už moc kalné, jen matné.

    Mám ušitý pytel ze lněného prostěradla asi na 20 litrů. Je zavěšený na trojnožce. Do dvou kbelíků vína dám po dvou hrstech křemeliny č.50.

    Rozmíchám a naleji do pytle. Z něj víno stéká do kbelíku. Pokud je kalné tak jej vždy ještě vrátím do pytle. až už teče čisté tak jde do demižonu a pytel státe doplňuji kalným vínem. Na jednu várku přefiltruji do 70 l vína. Pek chce pytel opláchnout a můžu začít znova.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
Odpověď na: Samospádoví filt
Osobní informace: