Rozjete vino

Domů Fóra Vinařská sekce Rozjete vino

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 hlasy) se naposledy zapojil uživatel  Sevcik a poslední změna proběhla 16.2.2018.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (z 2 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #189874

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, chci se zeptat,jak postupujete, když se vám v bečce třeba rozkvasí mladé víno….rozjela se mi tak burgunda bílá, víno je 2x stočeno z kalů,přitom pořád prská,znovu se rozkvasila….nechat to vykvasit do sucha,až se to samo zastaví nebo je lepší nějak jinak postupovat? Víno ještě není filtrované, kolem prosince byla už vcelku krásně čistá v bečce,ale pak mi tam chyběl nějaý litr, tak sem to dolil opět mladou burgundou,která ale byla kalnější,nebyla tak moc čistá, což mohlo zapříčinit znovu rozkvašení,měla také určitý zbytkový cukr,který to jen umocnil…..díky za názory….

    #189958

    Sevcik
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Každá rada drahá muze se tnocu stocit hlavně nerit syru to je vetsinou provlem u sladaich vin drzet aspon na 45mg=l jinak se rozjíždí .Deuhy problem může být teplo ,tepelna změna nebo sok.V vasem pripade se jedna o takzvane naockovani.Možnosti defakto dve bud zastavit sirou stop stav 80-100mg/l a zamichat a prestane lupat stocit (vetsina siry vypadne) nebo zchladit petky s ledem pr. Nebo nechat dojet ale bude to riznejsi bude dost alkpholu

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (z 2 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.