Refraktometr

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Refraktometr

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  PavelMikulenka a poslední změna proběhla 5.11.2019.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #215322

    greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, koupil jsem si refraktometr z aliex… a chci se zeptat jak se to počítá odečítá atd? měřil jsem 4vzorky vína a ty měly 7-8 brix. Pak jsem zkoušel měřit vodu s cukrem, 4 vzorky pokaždé jiné množství cukru a hodnota byla stejná s klasickým skleněným moštoměrem. Díky za rad

    #215340

    V prvé řadě,by jste si měl ten refraktometr zkalibrovat destilovanou vodou o teplotě 20 stupňů Celsia.
    Potom při měření moštů, dodržovat tuto teplotu. Rozdíl při měření refraktometrem a moštoměrem bývá většinou až +2 stupně ČNM vůči moštoměru.
    U vína je to jenom takové,velice ,,orientační měření“…
    Zbytkový cukr se měří diametrálně jinak, ale o tom je tu toho už dost v jiných odkazech.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.