Prleni vina

Domů Fóra Vinařská sekce Prleni vina

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (4 hlasy) se naposledy zapojil uživatel  VMCH a poslední změna proběhla 14.3.2018.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (z 5 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #190736

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nektere mlade vina me na jazyku perli. Jsou normalne 2x stocene, ciste, sira cca 35, zkousel jsem obcas natahnout kosterem a pustit zpet do demizonu, jak doporucuji nekteri tady na foru. Zadna zmena. Co s tim udelat? Cas tomu taky nepomuze, nektere vina z lonska to maji dodnes.

    #190741

    Nemají tady tyto popisovaný vína zbytkový cukr?

    #190742

    jarino
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám podobný problém s rulandským bielym. Čerstvé jednoznačne, ale aj ročník 2015 nafľašovaný po naliatí do pohára mierne pení – nechá na stene pohárika jemný krúžok. Pritom chuť, čírosť je v poriadku. Robia mi to vína, kde som si istý, že patria do kategórie suché (nie absolutne). Prípravky do vína okrem síry veľmi nepoužívam, ale tu by som privítal návrh, ako toto víno ošetriť povedzme v tejto fáze ako píše Bajza.

    #190743

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Delaji to vina kde mam lehky zbytecek, dle rozbou 5-12g. Delaji me to spis polosuche vina nez polosladke, ktere jsou uplne v pohode. Obcas sem si vsiml, ze to dela i velkovinarom v lahvich, kde to maji sterilne sfiltrovane a celkove oskubane, tak to asi vyresit nepujde.

    #190884

    VMCH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud to nechcete nechat znovu rozevřít a nechat dovřít, doporučuji bentonit na odbourání bílkovin, přefiltrovat sterilními deskami a trochu dosířit.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (z 5 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.