Odkalování bílých moštů – obecný postup

Domů Fóra Vinařská sekce Odkalování bílých moštů – obecný postup

Zvolené téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 hlas) se naposledy zapojil uživatel  Romec a poslední změna proběhla 30.10.2018.

Prohlížíte 1 příspěvek (z 1 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #201651

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím Vás, chci se Vás dotázat na obecný postup při odkalování při použití enzymů, Mostgelatiny a Bentonitu (Seporit Pore-tec). Můj postup byl ten, že jsem nejdříve použil odkalovací enzym spolu s Mostgelatinou (mají stejný náboj) a po cca 5 hodinách jsem použil Bentonit (s opačným nábojem, jelikož deaktivuje enzym – bílkovina). Nyní jsem ale četl, že postup by měl být patrně tento: nejprve se přidají enzymy, po cca 5 hodinách se přidá Bentonit a pak po chvilce Mostgelatina. Chtěl jsem se tedy dotázat na Váš „osvědčený“ způsob. Je mi jasné, že dalšími faktory jsou teplota a pH resp. obsah kyselin
    Díky za rady Romec

Prohlížíte 1 příspěvek (z 1 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.