Namereny cukr vs. alkohol a zbytkovy cukr

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Namereny cukr vs. alkohol a zbytkovy cukr

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Frantisek trojan a poslední změna proběhla 22.10.2018.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #201365 odpověď

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nevi nekdo jestli lze nejak vypocitat, kdyz treba bude mit most 28CNM a necham vykvasit napr. na 14% alkoholu, coz odpovida 23,5 CNM do sucha, kolik bude zbytkoveho cukru? Bude to odpovidat cca 45g/l ?

    #201481 odpověď

    Zdravím, teoreticky by to mělo vyjít jak píšete. Další věc je, že letos vychází obsah zkvasitelného cukru o 1-2 st NM, tj 10-20 g/l víc, než ukazuje moštoměr(podle předsběrové analýzy BS vin.ppotřeby a podle rozborů našich moštů). takže nevulučuju, že tam bude zbytek 50-60 g. Navíc není jisté, že to dokvasí na 14% při takovém zbytku… F.Trojan

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: Namereny cukr vs. alkohol a zbytkovy cukr
Osobní informace: