Macerace Hibernalu

Úvodní stránka Diskuzní fórum Vinařská sekce Macerace Hibernalu

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  roman123 a poslední změna je stará 9.10.2017.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #169537

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat jaká je vhodná doba macerace pro tuto odrůdu? S tím ,že vím že hrozny budou trochu nahnilé. Nechat to aspoň den ležet nebo tonhned z mlýnku pustit do lisu ?
    Děkuji za odpověďi

    #169565

    roman123
    Participant
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    osobně bych nahnilé hrozny nenechával naležet, jinak se tam projeví nežádoucí tóny. Hned zpracovat, po pomletí ošetřit Assotanem, vylisovat bez enzymů a odkalit s Bentolitem, pro 100% odkalení zchladit pomocí zamražených PET lahví s vodou. Čistý mošt zakvasit ušlechtilými kvasinkami.
    Vínu zdar.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.