Macerace Hibernalu

Domů Fóra Vinařská sekce Macerace Hibernalu

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 hlasy) se naposledy zapojil uživatel  roman123 a poslední změna proběhla 9.10.2017.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (z 2 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #169537

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat jaká je vhodná doba macerace pro tuto odrůdu? S tím ,že vím že hrozny budou trochu nahnilé. Nechat to aspoň den ležet nebo tonhned z mlýnku pustit do lisu ?
    Děkuji za odpověďi

    #169565

    roman123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    osobně bych nahnilé hrozny nenechával naležet, jinak se tam projeví nežádoucí tóny. Hned zpracovat, po pomletí ošetřit Assotanem, vylisovat bez enzymů a odkalit s Bentolitem, pro 100% odkalení zchladit pomocí zamražených PET lahví s vodou. Čistý mošt zakvasit ušlechtilými kvasinkami.
    Vínu zdar.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (z 2 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.