Konzervace bečky

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Konzervace bečky

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  roman123 a poslední změna proběhla 28.10.2019.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #214855

    RP2712
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, má někdo zkušenosti s konzervací bečky na další rok? Čím ji naplnit? víno na jednu velkou už nezbylo, 15 let byla vždy plná.

    #214906

    CC
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dát tam něco, co se bude vínu podobat: Voda + kyselina vinná (5-10 g/litr) + pyrosulfit (zasířit na cca 100-200 mg volné síry/litr).. Takhle mám já 2 bečky už asi 2 roky. Občas doleju vodu, občas přičichnu, zda je z ní cítit oxid siřičitý..

    #215077

    roman123
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mokrá konzervace, napustit vodou a 1L tekuté síry 15%.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.