KARTULI

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  richie a poslední změna proběhla 9.1.2013.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #149789

    petrban

    Co říkáte této metodě ?

    KARTULI – TECHNOLOGIE VÝROBY

    Zdravé hrozny pěstované v bio/biodynamickém režimu jsou vhodné pro výrobu vína metodou Kartuli. Kartuli znamená klasickou výrobu vína gruzínskou metodou kvašení a ležení bílých i červených vín na slupkách mnoho měsíců. Tím se dosahuje obdivuhodné stability a dlouhověkosti vína. Není třeba žádných konzervantů a dalších látek pro výrobu vína tohoto typu. Není třeba filtrace a jiných zásahů do vína ani moštu.

    http://www.dobravinice.cz/

    #149790

    Fabca

    Chces říct že vino nesirite?:-D

    #149791

    cechura09

    výcuc z jejich stránek :

    VÍNA NATURA

    – Obsah celkové síry je velmi nízký, pod 90 mg/l.

    #149792

    Neználek

    Jo říká se tomu katechinská metoda. Trochu pogooglujte. Je to teď zrovna trochu v kurzu. Zabývá se tím i Miloš Michlovský.

    Jen upozorňuji, že to sice jsou vína, ale ne tak jak je znáte, nebo jste ochotni přijmout! Už jenom termín pro vyjádření barvy, oranžová vína, vám může napovědět. Je to prostě něco jiného, někdo to přijmout dokáže, jiný to rovnou považuje za vadné.

    #149795

    MOLL

    odrůdy jsou pro to vhodné, spíš ty které mají vysoukou antioxidační schopnost (hodně tříslovin)

    #149826

    richie

    nesměšovat „kartuli“ a „kchacheti“ – dva regiony, va pristupy. A hlavne v uodnim textu jsou opomenuty stopky, bez nich se to neda nazyvat ani tak, ani onak.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.