JMF ve rmutu

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce JMF ve rmutu

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Karel a poslední změna proběhla 21.10.2016.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #157076 odpověď

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím zkušené vinaře. Je možné, že proběhla JMF ve rmutu? Jedná se o andré cukr 20, bakterie přidány druhý den po začátku kvašení, zahříváno na 28 stupňů, lisováno po osmi dnech. Po mírném odkalení zahřívám na 22 stupňů a již čtvrtý den žádné perlení, žádný smrádek a na hubu mě přijde jemné. Tak su z toho jelen.

    #157117 odpověď

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ano je to dost dobře možné, dokonce je to jedna z možností jak JMF provdět. 100% jistotu získáte pouze rozborem obsah kys. jablečné.

    #157119 odpověď

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Děkuji za odpověď, vím že se takhle JMF také provádí, nicméně mě zaskočila ta rychlost – loni postup stejný (teda kromě teploty rmutu) a ve Frankovce se mě to po vylisování táhlo až do vánoc. Tož počkám ještě cca 10dní a jestli se nic neodehraje, tak přestanu zahřívat a lehce přisířím.

    #157121 odpověď

    Karel
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,

    takhle to dělám řadu let po doporučení zkušenějšího kolegy. Rmuty se až tak moc nesíří, sami si „zatopí“ – ideální pro JMF. Že se to může protáhnout až do mladého vína? No jasně, ale síra se dá přihodit už pak kdykoliv.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
Odpověď na: JMF ve rmutu
Osobní informace: