JMF bez náznaku perlení

Domů Fóra Vinařská sekce JMF bez náznaku perlení

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 hlasy) se naposledy zapojil uživatel  jmac74 a poslední změna proběhla 29.11.2017.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (z 4 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #170591

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, chtěl jsem se dotázat, zdali je vždy při JMF patrné jemné perlení (únik CO2), které slyšíte. Nebo se Vám stalo, že perlení není až tak patrné, nicméně JMF probíhá. Mám na mysli JMF po skončené alkoholové fermentaci. Zdá se mi, že ani po přídavku bakterií ani při naočkování z jiného vína, kde je perlení lehce znát, se víno v nerezové 150l nádobě nechce „rozjet“ – teplotu mám nastavenou na 23°C. Rmut byl na začátku alkoholové fermentace pouze lehce přisířen (takže volné síry tam není příliš moc). Díky za info.

    #170973

    jmac74
    Účastník
    Poslat vzkaz

    A jaky byl obsah jablecne po af?

    #170979

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na rozbor jsem to po AF nedával, nicméně zítra to nesu na rozbor, tak uvidím co zjistím. Je možné, že té jablečné je tam tak málo, že se to v perlení neprojeví?
    Příští rok jsem již rozhodnutý, že vína budu dávat na rozbor. Chci se dotázat, jaký používáte ph-metr?
    Romec

    #170980

    jmac74
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Koupil jsem hanna hi98128 jestli to neni reklama, jsou i presnejsi. Dulezita je vicebodova kalibrace a teplotni kompenzace. Koupit pufry. A pak se o pristroj dobre starat. Pristi rok zvazuji ze koupim test na jablecnou. Letos take jen dle ph a chuti. Jinak nano vinar. Je to konicek podedeny po otci.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (z 4 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.