Hořkost ve víně

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Hořkost ve víně

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  benysekk a poslední změna proběhla 25.3.2017.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #162268 odpověď

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat zda se dá nějak zbavit hořkosti ve víně? Víno dělám asi 6 let a tohle se mě ještě nestalo že by konec chuti byl trochu nahořklý. Síru si hlídám nemám to přesířené. Díky za tipy a za rady

    #162270 odpověď

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Obvykle bílkoviná čiřidla, jako je vyzina, bílek, želatina. Nejlépe už do moštu

    #162516 odpověď

    benysekk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Osvědčilo se mi také použití PVPP. Po použití 20g/hl PVPP se hořkost zjemnila a nebyla tak výrazná.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: Hořkost ve víně
Osobní informace: