Frankokva

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel  lu-čen-čan a poslední změna proběhla 15.1.2013.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #149854

    Vedel by niekto poradiť ako dalej?Po prekvaseni mustu 23M tj 20+ dosl o3, a JMF spontannej asi? kyslo dost dlho bol vo vine maly obsah SO2,(must nebol odkyslovany,drev.sud 120l, v pivnici tepl.od zač.15 post.klesá teraz asi 12)teraz tam citit stale vela kyselin -pokusal som sa zmerat ale nedarilo sa mi že by mohlo byt viac ako 14mg?? Podvojne odkyselit? (vymraziť?)ako to odmerat?

    vdaka vsetkym za radu.

    #149866

    lu-čen-čan

    by som frankovku najprv zasíril disiričitanom draselným a dal na chlad, kyselina do určitej miery vypadne vo vínnom kameni. Po dvoch mesiacoch by som opäť prechutnal. Ináč tých 14mg sa mi nezdá…

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.