Dávka "síry" na zastavení kvašení

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Dávka "síry" na zastavení kvašení

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Romec a poslední změna proběhla 13.11.2017.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #169610 odpověď

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    chci se dotázat na „kolik“ jednorázově zasíříte kvasící mošt k zastavení kvašení. Bohužel nemám možnost kvasící mošt zchladit (kvašení probíhá v bečce).
    Teď tam mám „hubometricky“ zhruba zbytkového cukru kolem hodnot odpovídající polosuchému vínu.

    Romec

    #169648 odpověď

    SJ
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, podle toho, kolik jste dával do rmutu a kolik máte litrů. B+A roztokem změřte aktuální hodnotu, propočítejte na vaše litry a přidejte dávku na hodnotu max. 40 mg/l. Po zastavení kvasu omezte plochu kontaktu vína se vzduchem.

    #169654 odpověď

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim,
    40mg siry vam to s nevetsi pravdepodobnosti nezastavi. Me doporuceni je 70-80mg/l.
    mlade vino si s takovou davkou hrave poradi, do prvni stacky bude te mit 50mg/l

    Vinu zdar

    #169655 odpověď

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Chtěl jsme si tak nějak ověřit tu dávku 70-80mg/l (zdá se mi také, že 40mg/l je nedostatečná dávka). Je mi jasné, že „dokvášející mošt“ má nějakou síru samozřejmě ještě z dob macerace a samotného kvašení.

    #170590 odpověď

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Chtěl jsem se ještě vrátit k dotazu ohledně zastavení kvašení k dosažení polosuchých vín. Přídavek síry dáváte do kvasícího moštu a pak po zastavení např. po 1 týdnu stočíte z hrubých kalů anebo nejprve kvasící mošt stočíte z těch nejhrubších kalů a pak do toho přidáte síru? Doplňuji, že mošty odkaluji. Díky za info.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: Dávka "síry" na zastavení kvašení
Osobní informace: