Dávka "síry" na zastavení kvašení

Úvodní stránka Diskuzní fórum Vinařská sekce Dávka "síry" na zastavení kvašení

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Romec a poslední změna je stará 11.10.2017.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #169610

    Romec
    Participant
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,
    chci se dotázat na „kolik“ jednorázově zasíříte kvasící mošt k zastavení kvašení. Bohužel nemám možnost kvasící mošt zchladit (kvašení probíhá v bečce).
    Teď tam mám „hubometricky“ zhruba zbytkového cukru kolem hodnot odpovídající polosuchému vínu.

    Romec

    #169648

    SJ
    Participant
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, podle toho, kolik jste dával do rmutu a kolik máte litrů. B+A roztokem změřte aktuální hodnotu, propočítejte na vaše litry a přidejte dávku na hodnotu max. 40 mg/l. Po zastavení kvasu omezte plochu kontaktu vína se vzduchem.

    #169654

    onda
    Participant
    Poslat vzkaz

    Zdravim,
    40mg siry vam to s nevetsi pravdepodobnosti nezastavi. Me doporuceni je 70-80mg/l.
    mlade vino si s takovou davkou hrave poradi, do prvni stacky bude te mit 50mg/l

    Vinu zdar

    #169655

    Romec
    Participant
    Poslat vzkaz

    Chtěl jsme si tak nějak ověřit tu dávku 70-80mg/l (zdá se mi také, že 40mg/l je nedostatečná dávka). Je mi jasné, že „dokvášející mošt“ má nějakou síru samozřejmě ještě z dob macerace a samotného kvašení.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.