Akátový sud na červené víno

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Akátový sud na červené víno

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Jakub Sojka a poslední změna proběhla 17.10.2018.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #201125 odpověď

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,

    rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušenosti s ležením červeného vína v akátovém sudu nikoli v dubovém?
    Budu rád za všechny postřehy a názory, zda to vůbec zkoušet či nikoliv. Mám totiž nevyužitý akátový sud a přebytek letošního Cabernet moravia.

    Díky

    #201251 odpověď

    Ahoj,
    vůbec se akátu neboj, za mě má akát takový sladší tanin než dub, takže vína z akátu jsou trochu jemnější než z dubu. V akátu děláme jak červené, tak bílé, tak vyzkušaj a uvidíš.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: Akátový sud na červené víno
Osobní informace: